Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś smażony z masłem czosnkowym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 15557

Doskonały pomysł na danie główne

Składniki

  • 2 dzwonka łososia
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z 0.5 cytryny
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miękkie masło(trzeba zostawić zmiksować z roztartym z solą czosnkiem i natką pietruszki. Zawinąć je ścisło w folię spożywczą formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na 2 h. Łososia przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanym maśle po 10 min. z każdej strony. Przed podaniem położyć na łososia plaster masła czosnkowego. Podawać z makaronem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń