Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dość łatwe, każdy da radę
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
łososia pokroić na 4 porcjeobsmażyć delikatnie na maśle i odstawić, pieczarki pokroić w paseczki, cebule również i podsmażyć na oliwie tak aby odparował płyn, mocno posolić i dać dużo pieprzu, mozarrellę pokroić lub rozerwać na mniejsze kawałki.
ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 4, na każdy kawałek ciasta położyć kawałek łososia, na to pieczarki i kawałeczki mozarelli, ciasto zawinąć i koniecznie naciąć na wierzchu. ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika (termoobieg 180 stopni), piec aż ciasto się ładnie wyzłoci.