Do góry

Dania główne Przepis na:

ŁOSOŚ W PANIERCE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 21.08.2009

Odsłon: 12579

Proste i smaczne.

Składniki

  • Łosoś pokrojony w dzwonka, 6 porcji
  • Mąka pszenna
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz kolorowy mielony
  • Bułka tarta
  • rozmaryn, tymianek, pietruszka
  • jaja 2
  • olej do smażenia
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porcje łososia posolic, posypac pieprzem, skropic sokiem z cytryny. Odstawic.

  2. Bułkę tartą wymieszac z ziołami.

  3. Roztrzepac jaja.

  4. Rybę oprószyc mąką. Panierowac w jajku i bułce z ziołami. Smażyc na gorącym oleju, na złoto. Podawac z ryżem lum ziemniaczkami (może purree) i surówką (z białej lub czerwonej kapusty). Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dusioor45 22 sierpnia 2009 Uwielbiam łososia, a szczególnie z cytryną. Panierka jak do schabowego więc myślę ży będzie bardzo dobry.
Pozdrawiam

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń