Do góry

Przekąski Przepis na:

łosoś w sosie koperkowym z ananasem

Przepis dnia 2012-02-09
Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 580 Ocena: 14282

Dodano: 06.02.2012

Odsłon: 7850

mój dzisiejszy eksperyment - robiłam łososia w różnych wersjach ,ale ten jest po prostu " niebo w gębie "Pyszny na ciepło i na zimno.Polecam

Składniki

  • jako dodatek 2 - 3 plastry pokrojonego ananasa z puszki
  • 600 g fileta świeżego łososia
  • trochę soku z cytryny do skropienia
  • sól i pieprz do smaku
  • duży pęczek posiekanego świeżego lub mrożonego koperku
  • 1 roztrzepane jajko do panierowania
  • 4 łyżki mąki też do panierowania + trochę soli
  • olej do smażenia
  • na sos koperkowy:
  • 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu + 2 łyżki koperku + trochę soli i pieprzu
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybkę pokroić na niewielkie kawałki ,skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć i odstawić do lodówki chociaż na 2 godziny

  2. następnie panierować : koperek - jajko - mąka i od razu na rozgrzany olej.Po usmażeniu polać sosem również koperkowym . Udekorować ananasem,który świetnie komponuje się smakowo (naprawdę warto spróbować)

  3. Na ciepło proponuję z frytkami,a na zimno jak dla mnie to bez dodatków.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 07 lutego 2012 O, tak, to naprawdę niebo w gębie. Też robię podobnie, ale zapiekam łososia pod takim sosem. Dziwne, jak łosoś lubi
koperek. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń