Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w sosie migdalowo -maslanym

Dania główne

Autor: diavlo

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 1281

proste, smaczne, rozplywa sie w ustach

Składniki

  • łosos w dzwonkach, 1 szt
  • maslo klarowane, do smazenia
  • platki migdalow, garsc
  • sol, pieprz bialy
  • miod, 3 lyzki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia umyc,osuszyc delikatnie osolic i natrzec bialym pieprzem

  2. Na patelni rozgrzać maslo ,smazyc łososia ok 3 do 4 min z kazdej strony

  3. Kiedy losos juz dojdzie dolozyc migdaly lekko uprazyc,dodac miod ,zwracajac uwage aby miod sie nie spalil gdyz bedzie gorzki ok 0,5 min na bardzo malym ogniu

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

akamyll 27 sierpnia 2009 to musi być nieziemski smak ...
w takim razie już wiem co dziś na obiad ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń