Do góry

Przekąski Przepis na:

ŁOSOŚ W ZIOŁACH

Przepis dnia 2009-07-07
Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 27.06.2009

Odsłon: 13722

Pachnie w wygląda wspaniale,a jego smak zachwyci każdego.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym,skrapiamy sokiem z limonki,nacieramy solą,pieprzem i resztą przypraw.Dzielimy na 4 lub 6 części(zależy od wielkości).Układamy w żaroodpornym naczyniu,skórą do dołu.Pieczemy w piekarniku w 170stC przez ok 25min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cfietka 03 stycznia 2010 Myślę że masło cytrynowe dodane na wierzchu byłoby super:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 07 lipca 2009 Tak najlepszym rozwiązaniem jest folia aluminiowa. A spróbujcie upiec na grillu, całkiem inny boski smak!!!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 30 czerwca 2009 przyznam szczerze że mój też wyszedł odrobine suchy ale ostatnio dodałam na wierzch troszke masła i był świetny.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 28 czerwca 2009 Ja robie łososia tak jak w przepisie, tyle że pieke w folii aluminiowej. Robie takie kieszonki, wkładam rybe, każdy kawałek osobno, polewam odrobiną oliwy z oliwek, szczelnie zamykam folie i do piekarnika na 30 min 180 stopni. Zawsze wychodzi pyszna i delikatna(nigdy sucha).

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betski 28 czerwca 2009 Mam pytanie,niedawno robilam lososia i pieklam w piekarniku,tak jak w Twoim przepisie.Moja ryba byla bardzo sucha,choc skropilam ja sokiem z cytryny.Czy Tobie tez to sie zdarzylo?Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń