Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób które lubią eksperymentalne smaki, nie polecam osobom które nie lubią połączenia słodko -wytrawnego:) Przy pierwszym kęsie moje kubki smakowe nie wiedzą jak przyjąć to danie ale potem ryba z aksamitnym, słodko-pikantnym smakiem sosu nabiera harmonii:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Jedną brzoskwinie z puszki kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, goździk, jałowiec, sok z brzoskwiń oraz posiekany czosnek. Wszystko razem gotujemy 10 minut, wyciągamy ziarenka, doprawiamy solą i obficie pieprzem i rozdrabniamy blenderem, uzyskując gładki sos. Gdy jest za gęsty możemy dodać trochę soku z brzoskwiń.
W naczyniu do gotowania na parze układamy nasze warzywa oraz w miarę cienkie kawałki ryby. Wszystko dobrze solimy, pieprzymy i parujemy 15 minut.
Gdy ryba i warzywa są miękkie wykładamy delikatnie na talerz, polewamy wszystko sosem brzoskwiniowym.
Delektujemy się smakiem ryby otulonej w aksamitnym sosie:)