Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z kaparami

Dania główne

Autor: basikt

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 08.04.2009

Odsłon: 1220

Bardzo delikatna potrawa

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia obmyć,zawinąć w folię aluminiową,włożyć do garnka,zalać wodą,wsypać vegetę i gotować na małym ogniu ok.40 minut.Po ugotowaniu zostawić w wodzie do wystudzenia.Mięso z łososia rozłozyć warstwą ok.0,5 cm na półmisku.

  2. Przygotować sos:majonez i jogurt wymieszać z pokrojonymi kaparami i drobno skrojonym koperkiem, można dodać łyżkę zalewy z kapar. Przygotowany sos rozsmarować na łososiu.

  3. Ogórek (ze skórką) kroimy w cieńkie plastry i układamy na rybie w formie łusek.

  4. Rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szkl.wody. Polewamy rybę gęstniejącą żelatyną i wstawiamy do lodówki. Najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń