Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z nadziewanymi ziemniakami

Dania główne

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 31.05.2009

Odsłon: 5883

lekkie danie, podane w ciekawy sposób

Składniki

  • duże ziemniaki, 8
  • pomidory pokrojone w plastry
  • mozzarella pokrojona w półplasterki
  • filety z łososia, 4 po 125 gram
  • oliwa z oliwek, 3,5 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotować ziemniaki ok 17 min. Wyjąć z garnka, lekko ostudzić, ponacinać. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i w nacięcia powkładać plasterki pomidora i mozzarelli. Oprószyć solą, pieprzem i skropić łyżką oliwy. Zapiekać ok. 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

  2. Doprawić filety z łososia solą i pieprzem. Usmażyć na pozostałym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dagita 15 października 2014 Zdjęcie pochodzi stąd: http://www.c1000.nl/recepten/recepten/zalm-met-gevulde-aardappelen.aspx Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń