Do góry

Dania główne Przepis na:

maccheroni z mozzarellą i pomidorami

Dania główne

Autor: bellamozzarella

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 845

Dodano: 16.02.2017

Odsłon: 125

cudnie sprężyste i mięsiste rurki maccheroni smakują wybornie prawie ze wszystkimi dodatkami,są sredniogrube i delikatne w smaku,w zestawie z mozzarellą,świeżymi ziołami i pomidorkami smakują bosko;-) i na ciepło i na zimno ;-)

Składniki

  • makaron maccheroni 1 op.
  • mozzarella 2 kule
  • pomidory koktajlowe 1 op.
  • oliwa z oliwek
  • bazylia świeża
  • zielona pietruszka
  • oregano świeże
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. maccheroni gotujemy al dente dodając oliwę i sól
    pomidorki kroimy na pół,mozzarellę na kawałki średniej wielkości
    świeże zioła siekamy delikatnie

  2. na talerzu układamy porcje makaronu,dodajemy mozzarellę,pomidorki,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy oliwę z oliwek ( taką ilość jak lubimy ), wszystko posypujemy świeżymi ziołami

  3. taki zestaw smakuje też wybornie na zimno w wersji tzw.sałaty albo szybkiej i zdrowej przekąski do pracy ;-)

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń