Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 19
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 19
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 162
Składniki
1 Masło utrzeć z miodem, dolewając około 1/3 szklanki wody. 2 Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne. Figi wymieszać z migdałami (można dodać łyżkę konfitury śliwkowej). Następnie nadziać nimi wydrążone jabłka. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać przygotowanym miodowym sosem. 3 Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, tak długo, aż jabłka będą miękkie. W trakcie pieczenia jabłuszka kilka razy polać sosem zbierającym się na dnie naczynia. Gotowe jabłka wyjąć. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na 30-40 min.