Do góry

Desery Przepis na:

Mak po japońsku

Desery

Autor: natalia1507

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 144

Dodano: 16.06.2008

Odsłon: 2949

Pyszne mokre ciasto bez ciasta :)

Składniki

  • 2 kg jabłek
  • Masa makowa 0,5 kg
  • 8 jajek
  • kostka margaryny
  • 10 łyżek kaszy mannej
  • 0,5 proszku do pieczenia
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wymieszać z margaryną. Jabłka utrzeć na tarce (grube oczka), dodać kaszy mannej, masę makową i proszek do pieczenia. Dolać jajka rozrobione z margaryną. Wlać do prostokątnej formy. Piec 1h w 180 C (az na wierzchu zrobi sie skorupka, która zacznie pękać)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 17 listopada 2009 brzmi pysznie, ale podane proporcje na jaką są blache? z góry dziękuję za odpowiedź :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 czerwca 2008 lubię ten przepis - szybki , prosty i z efektownym skutkiem końcowym, polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń