Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron babciny

Dania główne

Autor: natalkaNN2

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 39

Dodano: 19.11.2009

Odsłon: 833

smak mojego dzieciństwa

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać na blat, wbić jajka, dodać wodę i sól

  2. zagnieść twarde ciasto i podzielić je na 3 części

  3. Każdą część bardzo cienko rozwałkować i zostawić do przeschnięcia na ok. 15-20 minut

  4. Każdy placek posypać mąką i zwinąć w rulon

  5. Pokroić na drobniutkie kluski i rozrzucić na blacie, aby się nie posklejały

  6. Makron wrzucać do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem oleju i gotować pod przykryciem do chwili, kiedy makaron będzie miękki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń