Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny domowy makaron z ziołami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
wszystkie składniki umieszczam na blacie, zagniatam ciasto i odkładam na około 30 minut
po tym czasie ciasto dzielę na mniejsze i wałkuję /bardzo cienko/. zwijam każdą część w rulon i tnę na wstążki /rozwijam je delikatnie/
zagotowuję wodę w dużym garnku. solę. wrzucam makaron. gotuję 3-4 minuty. odcedzam.