Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 184
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1476
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w grubą kostkę,wrzucamy na patelnię,doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony w płatki czosnek.Smażymy jeszcze ok.5 minut.Zdejmujemy z patelni,odstawiamy na bok.
Pieczarki kroimy w niezbyt cienkie plasterki,wrzucamy na patelnię, sól i pieprz do smaku. Brokuł lekko podgotowujemy po czym kroimy wg uznania. W tym czasie makaron powinien się już gotować.
Wszystkie składniki sosu kładziemy na patelnię,dodajemy śmietanę oraz wodę, aż uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję sosu. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, mieszając od czasu do czasu
Sos doprawiamy do smaku i wrzucamy do niego ugotowany makaron. Podajemy natychmiast.