Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron ryżowy - sałatka

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 24204

Szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • opakowanie makaronu ryżowego wstążki(200g)
  • 30 dag szynki
  • papryka surowa
  • puszka kukurydzy
  • puszka mieszanki indonezyjskiej
  • majonez
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron kruszymy, wkładamy do garnka zalewmy wrzątkiem na 5-10 minut, przykrywamy. Jak zmięknie przelewamy zimną wodą.

  2. Szynkę i paprykę kroimy w kosteczkę, zawartosc puszek odsączamy, wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy. Majonezu mozemy troszke zostawić, bo jak każdy makaron wciągnie trochę... więc można uzupełnić, aby sałatka nie była sucha.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 30 października 2009 No wlasnie, ze ostatnio w sklepie nie moge znalezc i zamiast indonezyjskiej( bonduelle) daje mexico i kiełki fasoli mung, podobne, ale co dokladnie wchodzi w skład indonezyjskiej?:.... chyba grzybki mung tam były...moze znajdziecie w sklepie... chyba ze juz nie produkują.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń