Do góry

Zupy Przepis na:

Makaron w kremie dyniowym

Zupy

Autor: buongustai

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 350

Dodano: 26.10.2008

Odsłon: 3179

Dynia w takiej formie na pewno Wam będzie smakować!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną dynię kroimy w kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej czosnek uważając aby się nie przypalił. Kiedy lekko się zrumieni do rondla wrzucamy pokrojoną dynię i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Następnie do całości wlewamy ok. 1 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie należy połamać spaghetti na ok. pięć części. Kiedy dynia zacznie tworzyć krem należy wyciągnąć z niej ząbki czosnku, wsypać do niej kawałki spaghetti, posolić, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i podlać wodą. Od tego momentu nie opuszczamy naszego rondla! Całość cały czas mieszamy, aż do momentu kiedy nasze spaghetti się ugotuje. Jeżeli woda wyparuje a makaron będzie nadal twardy należy podlać go odrobiną wody, ale nie za dużo, bo sos będzie za rzadki. Pod koniec gotowania wsypujemy parmezan. Całość wyłączamy kiedy makaron będzie ugotowany. Tak przygotowane spaghetti najwygodniej jeść łyżką. Życzymy smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

socharena 26 października 2008 Uwielbiam dynię...Chętnie skorzystam z przepisu.Pozdrawiam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń