Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron w sosie serowo - pomidorowym

Dania główne

Autor: Floetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 295

Dodano: 07.01.2008

Odsłon: 7902

Na obiad w pół godziny

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować. Mniej więcej pod koniec jego gotowania, tuż przez odcedzeniem na dużej patelni (osobiście używałam woka, bo ma wysokie ścianki, jest duży i wygodny do mieszania weń) rozgrzewamy masło, wwalamy na to pokrojone parówki, podsmażamy. Wrzucamy przecier, dolewamy rosołku tyle, żeby było w miarę płynne. Do tego dorzucamy serki topione, które należy jakoś w tej paćce parówkowej rozdziabdziać. Potem dorzucamy pokrojony (tudzież porwany ręcznie na fragmenty) ser żółty, a gdy się rozpuści, dodajemy przyprawy i odcedzony makaron. I teraz staje się jasne, czemu używałam woka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń