Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się go szybko i jest smaczny :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Dzielimy brokuł na różyczki gotujemy. Hartujemy pod zimną wodą. Boczek kroimy na cienkie paski i smażymy na patelni teflonowej najlepiej bez dodatku tłuszczu ew. trochę oleju. Wyciągamy go na miseczkę, Zostawiamy na patelni wytopiony tłuszczyk z boczku wrzucamy tam makaron podsmażamy. Dodajemy boczek i przeciśnięty czosnek i przyprawy wg uznana. Łączymy z brokułami, delikatnie mieszamy. Jeśli makaron jest za suchy dodajemy trochę masła do całości podsmażamy wszystko i gotowe. Wszystko zależy od tego jaki mamy boczek bo jeśli jest chudy to potrzeba dodać masła ale jeśli nie to wystarcza ten wytopiony z boczku. smacznego:)