Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z brokułem w sosie śmietankowym

Dania główne

Autor: miecinka123

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 66

Dodano: 25.02.2011

Odsłon: 16081

Szybki, sycące danie. :)

Składniki

  • makaron kokardki, 400 g
  • brokuł, 1 szt.
  • serki topione ziołowe, 2 szt.
  • serek topiony śmietankowy, 1 szt.
  • śmietana 12%, 200 ml
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente. Odcedzić.

  2. Brokuł gotować ok. 5 minut ( al dente ). Odcedzić.

  3. Brokuł wrzucić do garnka z ugotowanym makaronem, następnie dodać wszystkie serki topione. Wymieszać dodając stopniowo śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować parę minut, aż do całkowitego rozpuszczenia się serków i połączenia wszystkich składników. Smacznego! ;)

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sysssunia 23 listopada 2011 No własnie ja tez nie wiem czy to maja byc trojkaciki hohland czy takie prostokatne, o wiele wieksze serki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MrsAgulka1978 04 listopada 2011 A przepraszam, ile to jest 1 sztuka serka topionego?? Chodzi mi o gramy, czy deko, bo u mnie sa przerozniste rodzaje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KiniaKill 20 maja 2011 Świetny przepis... Szybkie i bardzo smaczne danie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

vanessa1983 06 kwietnia 2011 A mi sie bardzo podoba ten przepis :) .PS jesli sie ktos pomyli to nie atakujcie go tak liczy sie tutaj smak,przepis a nie pisownia :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monja 26 lutego 2011 Nie czepiam się tylko staram pomóc. Poza tym oczywiści liczy się przepis, który swoją drogą uważam za interesujący. Przykro mi, że moja uwaga została odebrana negatywnie, bo absolutnie nie była taką w zamiarze. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miecinka123 26 lutego 2011 Owszem może i z błędem, ale myślę, że na tej stronie liczą się głównie przepisy, a nie pisownia ;)
Jednakże już poprawiam i przepraszam jeżeli komuś ten błąd przeszkadza :)
A co do wypowiedzi Jagienki to ja osobiście uważam, iż serki topione nie są tłuste w porównaniu do śmietany 30% w Twoim przepisie. Z niecierpliwością czekam na inne potrawy ze śmietanką, mleczkiem i masełkiem.

Pozdrawiam ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alisja 26 lutego 2011 Nie cierpię takich czepiających się języka.może to byc tylko pomyłka.
Lubie takie mdłe i kleiste dania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 26 lutego 2011 super przepis,probowalam,smakuje znakomicie...i nie czepiajcie sie !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 lutego 2011 Ten zestaw mi nie odpowiada...a jesli juz to w towarzystwie jakiegos bardziej wyrazistego sosu...
A poza tym serki topione sa takie tluste,wiec nadadza tez mdlawy smak...
Nie jestem przekonana do tego dania...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monja 26 lutego 2011 Myślę, że "brokułom" nie pasuje w nazwie. Bardziej: brokułem :) Język polski jest przebiegły!
Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń