Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest latwe i szybkie do sporzadzenia a do tego bardzo tanie, szczegolnie w okresie letnim.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34703
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34703
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Makaron ugotowac al dente, odcedzic.
Papryke oraz cukinie pokroic w srednia kostke razem ze skorka, podsmazyc lekko z cebula, tak aby sie nie rozgotowala. Moze byc na wpol surowa.
Cebule pokroic w cienkie paski, podsmazyc.
Pomidory obrac ze skorki i pokroic w kostke. Aby latwo skorka zeszla z pomidora, nalezy go uprzednio spazyc goraca woda.
Wedline pokroic w kosteczke i lekko podsmazyc dodajac do warzyw.
Makaron, warzywa i wedline wymieszac. Przyprawic do smaku sola pieprzem i pietruszka, moze byc winiary kostka pietruszkowa.
Nalozyc do naczynia zaroodpornego, lub do 5 malych srebrnych foremek (jesli ma byc lawe i na raz) przykryc zoltym serem. Podlac lekko woda, gdyz makaron i tak wode wciagnie a nie bedzie zbyt suchy.Zapiekac az ser sie stopi.