Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z indykiem i winogronami.

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 19.05.2009

Odsłon: 2216

Dla smakoszy sera pleśniowego i winogron

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki.

  2. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju.

  3. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem.

  4. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń