Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z jabłakmi

Dania główne

Autor: sylvier

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 143

Dodano: 06.08.2008

Odsłon: 1950

Pychota jednym słowem:) jednocześnie bardzo prosta i szybka

Składniki

  • makaronu świderki, pół paczki
  • średnich jabłek, 5
  • cukru pudru, 3 łyżki
  • margaryny, łyżka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dante. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach a następnie podsmarzamy na margarynie i dodajemy cuker puder. Gdy jabłka zesmarzą się na jednolitą masę dodajemy do nich ugotowany makaron i mieszamy trzymając jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Podajemy na ciepło

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

felicja 06 sierpnia 2008 a tego przepisu nie znalam ,,,,,hm ,ciekawy ,napewno wkrotce wyprobuje .Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń