Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z jagodami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 18.03.2009

Odsłon: 2016

Delikatne, nie wymagające większego wkładu czasowego danie :)

Składniki

  • makaronu kokardki, 1/2 paczki
  • jagód, 1 szklanka
  • śmietany 18% lub jogurtu naturalnego, 1 szklanka
  • sera białego półtłustego, 10 dkg
  • oliwy, 1 łyżka
  • sól
  • kilka listków melisy do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Jagody przebrać, umyć, osuszyć, część zostawić do dekoracji, resztę lekko rozgnieść.

  2. Śmietanę wymieszać z cukrem i jagodami. Gorący makaron polać sosem śmietanowym i udekorować listkami melisy. Podawać z pokruszonym białym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń