Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,łatwe i lekkostrawne.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34742
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34742
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Makaron świderki /u mnie kokardki / ugotować,odcedzić.Pierś umyć,posolić,dodać ulubionych przypraw i zawinąć w folię aluminiową.U mnie ugotowana na parze ale można też pokroić w kostkę i usmażyć.
Łyżkę oleju rozgrzać,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,chwilkę przesmażyć i dodać umyty szpinak,dusić pod przykryciem do zmięknięcia szpinaku a następnie dodajemy ,pokrojoną pierś,serek /nie miałam topionego,więc potarłam gouda / i wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się sera.Dodać pieprz i ewentualnie dosolić.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania świeżego szpinaku ale troszkę zmodyfikowałam go do swoich potrzeb.