Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie: 35 min, kalorycznośc 310 kcal...POLECAM!!!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Kurki opłucz, dokładnie osącz, większe pokrój, mniejsze zostaw w całości. Cebule obierz, potnij na piórka, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, wymieszaj, wlej odrobinę wody, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu do miękkości (ok. 20 min).
Jeśli w trakcie duszenia grzyby zaczną przywierać do garnka, dolej odrobinę wody. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Polej sosem z kurkami, posyp natką. NASZA RADA: To danie najlepiej smakuje, gdy jest gorące. Dlatego podawaj je na mocno podgrzanych talerzach – wtedy sos nie straci smaku ani gładkiej konsystencji.