Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy pora. Dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą, dwa pomidory drobno pokrojone oraz 1/3 papryczki chilli drobno posiekaną. Całość dusimy na małym ogniu ok. 5 min. Następnie dodajemy parówki i kolejno wszystkie zioła i przyprawy wg uznania. Wszystko dalej dusimy na małym ogniu póki sos nie zgęstnieje. Tak przygotowanym sosem zalewamy wcześniej ugotowany i odcedzony makaron. Dokładnie mieszamy. Smacznego