Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z makaronu, kukurydzy, groszku, pomidorów oraz szynki możemy wyczarować pożywne, kolorowe danie, które każdemu przypadnie do gustu!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na trzy minuty przed końcem gotowania wrzucić groszek. Osączyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w ćwiartki. Szynkę pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy. W patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić makaron i groszek, podsmażyć. Dodać szynkę pomidory i kukurydzę, po czym przyprawić do smaku solą i pieprzem. W rondelku, do sosu dodać ser i szczyptę bazylii, dobrze wyłożyć na półmisek i polać sosem. RADA: Makaron najlepiej ugotować poprzedniego dnia. Niekoniecznie muszą być to świderki. Lepiej jednak, gdy makaron jest jednego rodzaju i z jednego opakowania. Jeżeli do potrawy użyjemy spaghetti, przed wrzuceniem na wrzątek należy je pokruszyć;) Smacznego:)