Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron z pesto

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 807 Ocena: 19335

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 21038

Pomysł na makaron.

Składniki

  • 40 dag makaronu (świderki)
  • słoiczek pesto bazyliowego
  • 3 mięsiste pomidory
  • mielony parmezan
  • sok z cytryny
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1Makaron wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź na sicie, dobrze osącz. 2Makaron dokładnie wymieszaj z pesto ze słoiczka. Dopraw kilkoma kropelkami soku z cytryny. Przełóż na duży, ogrzany półmisek. 3Pomidory sparz, usuń skórkę. Obrane pokrój na ćwiartki usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w drobną kosteczkę. Posyp nim makaron na półmisku. Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast pomidorów miąższowych możesz użyć pomidorków koktajlowych. Porzed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. 4Jeśli nie lubisz intensywnego smaku pesto bazyliowego, polecamy twej uwadze pesto sycylijskie robione z pomidorów suszonych w słońcu. Makaron z takim pesto przed podaniem posyp czyrnymi oliwkami lub kaparami.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jaolowiecki 19 lutego 2009 Pesto lepiej zrobic samemu.Trzeba tylko zmiksowac bazylie,czosnek,pienien,oliwe.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń