Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany makaron mieszamy z przysmażonymi wczesniej na patelni pomidorkami z szynka,dodajemy majonez i bazylie do smaku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Makaron(świderki)gotować al dente.W tym samym czasie na oliwie przysmażać pomidorki pokrojone w kostkę.,posypujemy je bazylią.Szynkę(może być konserwowa)pokrojoną tez w kostkę dodajemy do pomidorków i tez smażymy.makaron odcedzamy,hartujemy pod zimną wodą,dodajemy do szynki i pomidorów i mieszamy.Do wszystkiego dodajemy 2 łyżki majonezu lub sosu czosnkowego(może być też sos tatarski)i ponownie mieszamy wszystko razem.Tak przygotowane danie wcinamy z wielkim apetytem!:)smacznego!