Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w zaledwie 30 minut a smak powala na kolana. Idealna propozycja na piątkowy obiad.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu przedstawionego na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Oliwki poprzekrawaj na dwie części. Z cytryny zetrzyj skórkę (wcześniej sparz ją wrzątkiem). Wyciśnij z niej sok. Sardynki podziel na mniejsze części. Podgrzej na patelni. Oliwę wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny. Pomidorki, oliwki, cebulę i bazylię wymieszaj z oliwą i z sokiem. Dodaj skórkę cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do sardynek. Chwilę podsmaż. Dodaj makaron. Wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę. Podawaj na ciepło.