Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron z serami i kaparami

Dania główne

Autor: urbanek

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 34

Dodano: 01.04.2009

Odsłon: 465

Dla smakoszy serów

Składniki

  • makaron świderki lub tagliatelle, 1 opakowanie
  • śmietanka 12% lub 18%, 70-100 ml
  • SEREK TOPIONY, 1
  • ser pleśniowy lazur lub camembert, 1
  • kapary, kilka
  • pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron, odcedzić

  2. Do rondelka wlać śmietanę, dodać serek topiony i pozostałe sery (może być i lazur i camembert razem). Ja dodaje te, które aktualnie mam w lodówce. Wszystko rozpuścić na wolnym ogniu by powstał gładki krem serowy. Na koniec dodać kapary i doprawić pieprzem.

  3. Polać kremem serowym makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń