Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem mięsno-grzybowym

Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 11.08.2009

Odsłon: 51117

Smaczna alternatywa tradycyjnego gulaszu lub pieczeni. :) Bardzo szybkie danie.

Składniki

  • mięso wieprzowe (np.schab), 1/4 kg
  • cebula duża, 1 szt
  • grzyby leśne (suszone), 6 szt
  • pieprz, sól, papryka w proszku, liść laurowy, ziele angielskie, do smaku
  • makaron, wg upodobań
  • olej, do podsmażenia
  • śmietana słodka, 2 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kawałki, podsmażyć na oleju, posolić i popieprzyć, popaprykować (nie za dużo). Jak się zrumieni, podlać lekko wodą, dodać cebulę w krążkach, grzyby, listek laurowy i 2-3 kulki ziela angielskiego. Gdy smaki się przejdą, a mięso bedzie miękkie, zaciągnąć sos śmietaną. Podawać z makaronem, najlepiej fusili, bo dobrze "chwyta sos". Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eliot44 09 sierpnia 2015 A do tego surówka z kiszonej kapusty lub ogórka, ewentualnie mizeria ze śmietaną. Proste i pyszne.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

papa 13 września 2010 coś mi się wydaję że zostałem zmuszony do ugotowania tych pyszności

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnesia96 13 grudnia 2009 A czy mogą być grzyby zwykłe,nie suszone?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apple 13 sierpnia 2009 Mmmmm...... Muszę wypróbować. I to szybko:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń