Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem pomidorowo-śmietanowym

Dania główne

Autor: lancuch

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 30.08.2009

Odsłon: 1827

Szybkie,proste,sycące ;)

Składniki

  • Makaron penne (rurki), 1 paczka (ok. 500g)
  • Pomidory w kartoniku, 2 kartoniki
  • śmietana słodka 30%, 100 ml.
  • cebula, 1/2 średniej
  • czosnek, 4-7 ząbków
  • sół,pieprz,majeranek,bazylia, 2-4 łyżeczki każdej (do smaku)
  • olej, 2-3 łyżeszki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek pokroić na drobniutką kosteczkę.

  2. Cebule i czosnek wrzucić na patelnie z 2 łyżeczkami oleju. Przesmażyć aż się zeszklą.

  3. Do czosnku i cebuli dodać pomidory. Czekać aż się lekko zagotują.Dodać śmietanę.

  4. Makaron ugotować na pół twardo.

  5. Sos przyprawić dodać makaron i dokładnie wymieszać

  6. Najlepiej podać z pieczywem (najlepiej z bagietką) i sałatą (lodową)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń