Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron z tuńcykiem i koperkiem

Dania główne

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 04.01.2008

Odsłon: 2272

fajne danie łatwe w przgotowaniu dla smakoszy koperku

Składniki

  • tuńczyk w oleju, 2 puszki
  • śmietyana22% lub 30%, 400ml
  • cebula, 1 szt
  • koperek świeży, 1 duży pęczek
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • ulubiony makaron, 500g
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odsączyć tuńczyka.Na rozgrzaną patelnie wlać oliwę z tuńczyka i podsmażyć drobno posiekaną cebulę,dodać tuńczyka(rozdrobniony lub w kawałkach) i dalej chwilę podsmażać.Dodać śmietanę i mieszając czekać aż sos zgęstnieje .Na koniec dodać posiekany koprek.W międzyczasie ugotować ulubiony makaron [muszelki,świderki,mini kokardki lub spagetti).Do sosu dolać parę łyżek wody z gotowania makaronu i jeszcze chwilę podgrzać. Makaron wrzucić do sosu dobrze wymieszać.Podawać gorące.

  2. Zamiast tuńczyka można użyć łososia wędzonego lub z puszki,mięsem kraba albo smażoną wątróbke drobno pokrojoną- też nieźle smakuje. 4.Zamiast koperku można użyć natki pietruszki-sprawdzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pablopicasso 15 stycznia 2010 Przepyszne to spagetti jest jak najbardziej polecam tylko ze nie do konca dopracowane ja dodaje jeszcze 3 składniki do niego i jest rewelacyjniejsze pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń