Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Dania główne

Autor: antena28

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 1596

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 4314

Szybko-Łatwo-Tanio-Smacznie!!!

Składniki

  • 1 Opakowanie makaronu (koła od wozu)
  • 2.Puszki tuńczyka w oleju
  • 1. duża śmietana tz. 0,5 L
  • Przyprawy:Pieprz,sól, vegetta
  • 1-2 główki czosnku (nie jest to za dużo ,podczas smażenia traci sój ostry smak)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron-al dente

  2. na patelni rozgrzać odrobinę oleju(tłuszczu) wraz z olejem z tuńczyka.Wrzucić pokrojony w talarki (plasterki)czosnek i smażyć go na tym oleju tak aby się nie przypalił.

  3. Do podsmażonego czosnku wrzucić rybę po chwili wlać śmietanę i przyprawić przyprawami.

  4. Gorący sos z patelni mieszamy wraz z makaronem i gotowe.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lalka30 12 listopada 2009 Bardzo lubię to danie jest pyszne i ekspressowe, ale ja nie daje czosnku tylko cebulkę pozdrawiam :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 05 maja 2009 Tak zwykła 18%- ja zawsze dodaję tą z firmy ZOTT jest gęsta i smaczna- polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pirogronianka 05 maja 2009 Ciekawy przepis :) A ta śmietana to 18% ma być, czy jaka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń