Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z wędzonym łososiem

Dania główne

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 12551

Szybka i pyszna sałatka :)

Składniki

  • dobrego makaron wstązki (papadrelle, tagiatelle), paczka 0,5 kg
  • wędzony łosoś, 30 dag
  • tarty parmezan, pół szklanki
  • słodka śmietanka, 1 szklanka
  • pęczek koperku
  • świezo zmielony pieprz
  • sól do gotowania makaronu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron z godnie z przepisem na opakowaniu. w czasie kiedy gotuje sie makaron, pokroić łososia na paski. Podgrzac smietankę w rondelku. Gdy będzie mocno ciepła, zdjąć z ognia i powoli wsypać parmezan, ciągle mieszając aż powstanie gęsty sos. Gorący makaron polać sosem, obłożyć paskami łososia i posypać koperkiem. Oprószyć pieprzem. Podawać natychmiast.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń