Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w lodówce znalazłam ser feta, za którym osobiście nie przepadam. Ale to danie go odczarowało. Polecam przepyszny makaron ze szpinakiem i serem feta, który smakowicie się rozpuści. Danie wzbogaciłam chrupiącym kurczakiem.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 179
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 179
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, a także przeciśniętym przez praskę czosnkiem (3 ząbki), dodać również olej rzepakowy i dokładnie wymieszać. Zostawić w lodówce przez ok. 3 godziny.
Makaron ugotować al dente wg opisu na opakowaniu.
W międzyczasie na rozgrzanej patelni smażyć zamarynowanego kurczaka (ok. 10 min)
Na innej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (5 ząbków), a następnie dodać rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak, chwilę smażyć (ok.6 min).
Gotowy sos wymieszać ze śmietanką, a następnie dodać do szpinaku i dokładnie wymieszać.
Odcedzony makaron dodać do szpinaku. Ser feta pokroić w kostkę i wsypać do dania. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.
Gotowe danie podawać z usmażonym kurczakiem i posypać uprażonym słonecznikiem. Smacznego :)