Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaronos Carbonaros

Dania główne

Autor: Kuchtolini

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 04.09.2009

Odsłon: 637

Makaronos Carbonaros jest bardzo smacznym i łatwym w przygotowaniu daniem, jego zaletą jest sytość oraz niepowtarzalny smak.

Składniki

  • Pieprz, Sól, papryka ostra,....
  • makaron świderki taśemki lub inny gruby, 1
  • boczek, 0,3 kg
  • pieczarki, 0,5 kg
  • jajka, 3 szt
  • cebula, 1szt
  • Oliwa z oliwek (olej)
  • Pozostałe dodatki włg. uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron, boczek podsmażyć w małych kawałkach , pieczarki udusić w platerkach, cebulę zarumienić i wymieszać razem z boczkiem i pieczarkami obficie posypując pieprzem i papryką niezapominając o soli , lub (vegecie) Natępnie odcedzamy makaron i mieszamy wszystko razem w dużym woku lub (żerokwi) na wolnym ogniu tak aby nabrało temperatury następnie wbijamy 3 jajka, możemy wzbogacić danie tartym serem i wszystko mieszamy. Zdejmujemy z ognia i wykładamy na talerze. (Zdjęcie umieszczę w poźniejszym terminie) Pozdrawiam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń