Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Produkty suche: 100 g maku,100g kokosu,100g maki,100g maki ziemniaczanej,1 op. poj.proszku do pieczenia-wymieszać1 Następnie 4 żołtka ucieramy na puch z 1 szklanką cukru,stopniowo dolewamy 1/2 szklanki oleju wymieszanego z taką samą iloscią wody mineralnej gazowanej( moze być też woda zwykła).Gdy uzyskamy puszystą konsystencję stopniowo wsypujemy produkty suche miksujac nie przerywając 5 - 7 min.Na koniec piana z białek.Pieczemy w temp.180 C ok. 1/h. Uwaga ciasto po upieczeniu odpoczywa nadal w piekarniku ok.10 min.Po wystudzeniu postepujemy tak jak tortem..nasączamy ulubionym ponczem i smarujemy kremem.Wierzch suto posypujemy kokosem.