Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na wykorzystanie białek- tym razem makowiec.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Wykonanie: Margarynę podgrzać i przestudzić. Wymieszać mak z cukrem, mąką i dodać rozpuszczoną margarynę oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z resztą składników, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.