Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 104
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 240
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 104
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 240
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Spirytus i wiórki kokosowe wsypać do słoika np. litrowego zakręcić i trzymać minimum 24 gdz a nawet 2- 3 doby wstrząsając co jakiś czas. Po 2- 3 dniach odcedzić przez sitko.
Mleka wlać do miski i miksować 2- 3 minuty, następnie wlewać powoli spirytus ciągle miksować.Miksować 3 minuty. przelać do butelek. Kokos można wykorzystać do jakiegoś ciasta np. Rafaelo.
Wychodzi ok 1 l.
Smacznego!!!