Do góry

Przekąski Przepis na:

Malinowe delicje

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 4732

1 porcja zawiera 174 kcal.

Składniki

  • 20 dag malin
  • 2 torebki galartki o smaku malinowym
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1/2 l wody
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki (najlepiej 36% tłuszczu)
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania Maliny przebierz, kilka sztuk odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce włóż do przezroczystej salaterki, ochłodź. 2.Zagotuj wodę z cukrem, wsyp galaretki, mieszaj trzepaczką, aż żelatyna z galaretek całkowicie się rozpuści. Przestudź. Połowę galaretki wlej do miski z malinami. Miskę skośnie wstaw do lodówki i pozostaw do czasu, aż galaretka zastygnie. Od pozostałej galaretki odlej 1/3 do płaskiego nacznia, pozostaw do zastygnięcia. 3.Resztę galaretki wlej do wysokiego naczynia do ubijania. Ubij na szytwno śmietankę. Kiedy galaretka z wysokiego naczynia zacznie tężeć również ubij ją na pianę. Połącz ze śmietanką.Wylej na stężałą galaretkę w misce. Ponownie wstaw do chłodzenia. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i pokrojoną w kosteczkę galaretką z płaskiego naczynia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 22 czerwca 2013 wyglada na ..niebo w gebie !!!mysle ze ten deser mozna zrobic w formie ciasta,na biszkopcie,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Papolincia 11 czerwca 2008 glupie pytanie glupia odpowiedz... po to zeby bylo jeszcze slodsza:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń