Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto - jest lekkie i puszyste, rozpływające się w ustach.
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić i wyłożyć na dwie blachy.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Pianę wyłożyć na wcześniej przygotowane placki i posypać płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec na złoty kolor.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan fix. Chwilę ubijać - do połączenia składników.
Śmietanę wyłożyć na zimny placek. Galaretki rozpuścić w 2 szkl. wrzącej wody, a następnie wsypać mrożone maliny i energicznie mieszać, aby maliny połączyły się z galaretką. Maliny wyłożyć na śmietanę.
Na maliny nakładamy drugi placek i lekko dociskamy. Życzę smacznego :)