Do góry

Napoje Przepis na:

Maliny w syropie

Napoje

Autor: qrdej

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 129

Dodano: 05.12.2008

Odsłon: 40204

Są pyszne;można użyć do herbatki rozgrzewającej lub do zimnych drinków.POLECAM!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maliny przebrać i ponakładać do słoiczków0,25l, pozasypywać cukrem.Zagotować wodę i wrzącą zalać maliny. Słoiczki pozakręcać i potrząsać aby cukier się rozpuścił,wekować 15 min.Przekręcić do góry denkami do całkowitego wystygnięcia.Ja używam późnej odmiany malin,są znakomite.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

qrdej 25 sierpnia 2009 Ja uzupełniam słoiczki wodą do maximum; Wekuję(pasteryzuję )15 min na bardzo wolnym ogniu, nigdy mi się nie rozpadają! (może te późne maliny takie są); pozdrawiam i życzę powodzenia!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aleksandra2009 25 sierpnia 2009 jak duzo wody wlac do sloiczka i czy wekowac to znaczy pasteryzowac?jesli tak to czy 15 min nie jest zbyt dlugo,nie rozpadna sie malinki na miazgę?twoje sa sliczne!pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mama-oski 15 lipca 2009 dziekuje za odp., zawsze mam wątpliwości ile takie rzeczy można przechowywać, a że mamy teraz małego Bobaska, malinki na zime będą jak znalazł
pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mama-oski 15 lipca 2009 dziekuje za odpowiedz, zawsze mam wątpliwosci ile takie przetwory należy przechowywac, a że mamy teraz małego bobaska, soczek na zime będzie jak znalazł :)
pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 14 lipca 2009 Są zapasteryzowane więc tak szybko się nie popsują.Myślę, że postoją nawet kilka lat. Ja co roku robię nowe(na początku września, z późnej odmiany malin)bo poprzednie są już zjedzone.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mama-oski 14 lipca 2009 jak długo można przechowywac takiei malinki?
pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 25 czerwca 2009 Maliny w syropie(czyli woda + cukier). Takie malinki można jeść prosto ze słoika bez obaw, że będą za słodkie. Polecam!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 25 czerwca 2009 Ja robię gęste, bez wody. Tylko owoce i cukier. (Zawsze można rozcieńczyć.) A taki syropek do kaszki manny albo budyniu waniliowego... Poezja!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 17 kwietnia 2009 to nie tylko jest pyszne, ale bardzo zdrowe , powiedziałabym nawet że lecznicze

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń