Do góry

Desery Przepis na:

Malusie pączusie

Desery

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 30.05.2009

Odsłon: 27349

Na jeden chaps:)

Składniki

  • 500g serka waniliowego
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżka octu
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników: ser, cukier, jajka, ocet i szczyptę soli. Mieszamy dokładnie.

  2. Z wyrobionego ciasta, mokrymi łapkami, formujemy kulki i kładziemy na rozgrzany tłuszcz.

  3. Smażymy aż będą złote. Po wystygnięciu posypujemy cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 24 stycznia 2014 Nie ma w przepisie nigdzie słowa "twaróg". Ser, czyli ten, który jest podany w składnikach. Ser, serek - na jedno wychodzi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolciaska 23 stycznia 2014 W składnikach jest podany serek waniliowy, a w przygotowaniu - ser (twarog). Wiec co ma być???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edyta_skc 18 sierpnia 2009 pychotki u mnie z wariowali na punkcie pączusiów.muszę je piec codziennie bo moje córeczki nie dają mi spokoju:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 05 czerwca 2009 NAPEWNO PYSZNE A JAKIE PROSTE W " OBSŁUDZE"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 30 maja 2009 Może być też zwykły zmielony ser, np.taki z wiaderka twaróg albo zmielony jak na sernik:) A ilość smalcu czy oleju musi być spora, nie nasiąkną dużo, nie ma obawy. Życzę powodzenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala1 30 maja 2009 w jakiej ilości oleju smażyć tak by były przykryte czy nie? i czy nie nasiąkną olejem , bo smkowicie wyglądają a i czy może być zwykły zmielony ser.?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń