Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Na patelni małso roztopić i zeszlić cebulę pokrojoną w drobną kostkę
dodać jarzyny ( też pokrojjone w drobną kostkę) i wino, zagotować parę minut
wrzucić małże wraz z otaczającym je lodem, przykryć patelnię i zmniejszyć ogień.
gotujemy małże aż się otworzą. Nie trzeba dodawać soli gdyż sos, który powstanie z lodu jest słony sam w sobie. Uwaga małże, które się nie otworzą wyrzucamy !!!