Do góry

Przekąski Przepis na:

Małże

Przekąski

Autor: Tomek-zanka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 7

Dodano: 20.08.2009

Odsłon: 1903

łatwy i szybki

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni małso roztopić i zeszlić cebulę pokrojoną w drobną kostkę

  2. dodać jarzyny ( też pokrojjone w drobną kostkę) i wino, zagotować parę minut

  3. wrzucić małże wraz z otaczającym je lodem, przykryć patelnię i zmniejszyć ogień.

  4. gotujemy małże aż się otworzą. Nie trzeba dodawać soli gdyż sos, który powstanie z lodu jest słony sam w sobie. Uwaga małże, które się nie otworzą wyrzucamy !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń