Do góry

Dania główne Przepis na:

Małże panierowane

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 30.04.2009

Odsłon: 3594

Idealny sposób na sprawienie przyjemności każdemu miłośnikowi owoców morza. Małże, dzięki panierce nabierają nowego, wykwintnego smaku.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Małże rozmrozić, osączyć. Jajka roztrzepać, doprawić pieprzem i lekko solą. Małże panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Małże podawać z sosami i cząstkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

junisa3 11 marca 2012 wlasnie wyjelam z zamrazalnika malze, jutro przygotuje je wedlug twojego przepisu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 24 czerwca 2009 W wiekszości marketów bez problemu można dostać małże mrożone.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annapaola 04 maja 2009 Witam ! A gdzie można kupic małze i czy moga byc ze słoika -marynowane?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń