Do góry

Desery Przepis na:

Marcepan

Desery

Autor: barbaraa1972

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 07.01.2010

Odsłon: 1825

sprobuj to sie dowiesz jaki ma wysmienity smak

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Migdaly zmielic.Z cukru i wody ugotowac syrop "do nitki"(zrobic probke:nabrany na lyzke syrop wlewa sie do garnka "nitka",a ostatnia kropla ciezko sie odrywa).Trzeba uwazac,zeby nie przegotowac syropu,bo marcepan bedzie sie kruszyl.

  2. Wsypac wszystkie migdaly na raz i gotowac, az zaczna odchodzic od scianek rondelka(jak ciasto ptysiowe).Wylozyc na szklana plyte albo talerz i zostawic do ostygniecia.Letni marcepan kilka minut wyrobic rekami,podsypujac jesli trzeba cukrem pudrem.Uformowac walek,kostke albo co sie chce i przechowywac owiniety w folie.Mozna uzywac do dekoracji ciast albo delektowac sie samym lub z czekolada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yumi 08 stycznia 2010 ale ja mam nie wiadomo ile kont yumi yumi1 yumi0 yumi2 itd

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kotus 07 stycznia 2010 kurcze!przynajmniej dalabys moj przepis na innej stronie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 stycznia 2010 Faktycznie wszystko skopiowane!!! Barbaraa1972 przyniosło Cii to satysfakcję?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 07 stycznia 2010 Skopiowałaś przepis od kotus, słowo w słowo! Ona dała ten przepis wczoraj!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń