Do góry

Desery Przepis na:

MARCEPAN DO OZDOBY

Desery

Autor: TYMBARK1936

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 19.02.2010

Odsłon: 2124

UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

Składniki

  • ziemniaki, 0,5
  • migdały
  • cukier puder, 0,5 kg
  • białka, 4
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 0,5 kg obranych i zmielonych na proszek migdałów,wymieszac z 0,5 kg cukru pudru i 4-ma bialkami na plastyczna mase.Mozna dac mniej cukru a wiecej migdalow.Zabarwic barwnikami spozywczymi i formowac ozdoby albo rozwalkowac i polozyc na placku.Oto przyklady:

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń